• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Hjem
  • English Articles
  • Kontakt
  • Om

mancave.dk

For mænd i deres bedste alder

  • Mad/Vin
  • Film/Serier
  • Sport
  • Rejser
  • Tech/Gadgets
  • Fritid
  • Room 217
  • Artikelserier
Hjem | Fritid | Køkkenhaven 2 – spire- og lugetid

Køkkenhaven 2 – spire- og lugetid

25 april 2018 by Morten Guldberg

Med min hakke, min skovl og min…rive. Det er hårdt, dagligt arbejde at holde køkkenhaven jævn og fri af ukrudt i sidste halvdel af foråret.

En ting er at planlægge sin køkkenhave en mørk aften i februar med buldrende ild i ovnen og bundfrossen jord udenfor. Noget andet er de daglige forpligtelser, som følger med, når man når halvvejs gennem foråret,  og ikke blot de første frø begynder at sætte spirer, men også ukrudtet vågner op til dåd ovenpå vinterdvalen.

Så bliver det pludselig hårdt, vedvarende arbejde, og så kan man gribe sig i at tænke: Jeg orker det ikke.

Spinaten er første grøntsag, som stikker næsen op af jorden i april.

Så langt er vi langtfra nået, for spiringstiden repræsenterer også den første belønning for indsatsen. Vi kan se spinaten stikke de grønne spidser op, de første ærteplanter er også brudt igennem og kartoflerne har også nydt godt af de varme dage i midten af april.

Men som jeg har forklaret Jonathan, har vi nået tidspunktet, hvor køkkenhaven kræver daglig pasning for ikke at komme ud af kontrol.

Selv om vi rensede overfladen fore tre uger siden, lever ukrudtet i bedste velgående under jorden med lange, genstridige rødder, som nu begynder at sætte skud i vejret. Og de skal bare holdes nede med hård hånd.

Her er det selvfølgelig rart at være to, og specielt at være ham, der kan dirigere og lede arbejdet :). Skuffejernet er en fantastisk opfindelse, men det kræver lidt rutine og håndelag at få det til at makke ret, så det kun er ukrudtet og ikke de planlagte vækster, der ryger væk.

Jeg brillerede ved at sætte foden oven på gulerodsspirerne, da jeg skulle demonstrere den korrekte lugeteknik, men vi har besluttet at være large med fejl og mangler i denne første sæson. Vi får, hvad vi får, men stiller ikke krav mængden endnu, for det skal jo være sjovt.

Og så er vi slet ikke færdige med at så eller plante. Vi har købt frø med både gammeldags, røde bladbeder, kravlebønner m.m, som først må komme i jorden, når den har nået 10 grader. Stikker man et termometer i jorden? Vi venter en uge eller to ind i maj, inden vi sår igen. Vi venter også på jordbærplanterne fra Samsø, de kommer til at kræve særlige forholdsregler i forhold til den frække flok af solsorte, som holder til i haven. Mere herom senere.

Første kapitel om køkkenhaven

© 2018, Morten Guldberg. All rights reserved.

Morten Guldberg

30 år som journalist, sportsredaktør, mad & vin skribent, restaurantanmelder, chefredaktør hos Vejle Amts Folkeblad, Jyske Medier og Jysk Fynske Medier. Selvstændig medierådgiver/konsulent.

mortenguldberg.dk

Filed Under: Fritid Tagged With: Artikleserie: Morten's køkkenhave, køkkenhave

Del med dine venner

Primary Sidebar

Følg os

[aps-social id="1"]

RSS Seneste fra Twitter

Footer

Kategorier

  • Mad/Vin
  • Film/Serier
  • Sport
  • Rejser
  • Tech/Gadgets
  • Fritid
  • Room 217
  • Artikelserier

Udvalgte

  • Om
  • Artikleserier
  • English

FØLG OS

[aps-social id="2"]

Partners

mortenguldberg.dk ⚦
…dit navn? dit firma?

Copyright © 2023 · News Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in

Real men don't eat cookies?! Jamen cookies er nødvendige for at få sitet til at fungere bedst muligt. Men bare roligt, vores anonyme cookies på dette site anvendes hovedsagligt til trafikmålinger og optimering af indholdet på siderne. Indstillinger

Overblik

Denne hjemmeside fungerer, ligesom de fleste andre hjemmesider, bedst, hvis du tillader brug af cookies.

Ved besøg af denne side vil vi muligvis sende (og gemme) en cookie på din browser.

En cookie er en lille tekstfil som sendes fra web serveren til web browseren (eksempelvis Chrome eller Internet Explorer). Denne cookie gør det muligt for hjemmesiden eller serveren at indsamle specifik, men begrænset information fra web browseren om den besøgende (dig).

Strengt nødvendigt cookie

Strengt nødvendigt cookie bør altid være aktiveret, så vi kan gemme dine præferencer for cookieindstillinger.

Hvis du deaktiverer denne cookie, kan vi ikke gemme dine præferencer. Det betyder, at hver gang du besøger denne hjemmeside, skal du aktivere eller deaktivere cookies igen.

3. part Cookies

Denne hjemmeside bruger Google Analytics og Facebook til at indsamle anonyme oplysninger som antallet af besøgende på webstedet og de mest populære sider.

At holde denne cookie aktiveret hjælper os med at forbedre vores hjemmeside.

Aktiver venligst Strengt Nødvendige Cookies til venstre først, så vi kan gemme dine præferencer :-)

Privacy Policy & Cookie Policy

Flere oplysninger om Privacy Policy Terms of Use & Cookie Policy.

For mere information om cookies kan du besøge denne hjemmeside.