Magter man kun det absolutte eller det jordnært konkrete, er der ingen grund til at spilde tid på Leftovers. For handlingen er mystisk og stiller krav til seerens tålmodighed og abstraktionsniveau.:
Ved et uforklarligt fæmomen forsvinder en lille procentdel af jordens befolkning sporløst på samme dag kloden over.
De efterladte (leftovers) sidder tilbage i melankolsk fortvivelse, og en voksende sekt afstår fra talens brug, iklæder sig hvide lagener og koncentrerer sig om kæderygning og ikke voldelig protest. Hovedpersonerne er en splittet kernefamilie med indviklede, irrationelle gøremål, og indimellem sker der uforklarlige, naturstridige ting, som kun bidrager til forvirringen.
Er man til gengæld frisk på den side af sagen, rummer de tre sæsoner nutids-si/fy til gengæld særdeles god underholdning og faktisk mere end det. For Leftovers stiller fundamentale, indviklede spørgsmål, som trods de lidt bizare scenarier kan forekomme virkelighedsnære nok: Hvordan reagerer vi på tab af relationer, og hvordan påvirker religion og tro vores valg og handlinger, når katastrofen rammer? Hvis det lyder for feminint, er det min sproglige begrænsning. Der er masser af maskulin identifikation i Leftovers.
Bedømmelse: 7/10
© 2018, Morten Guldberg. All rights reserved.
30 år som journalist, sportsredaktør, mad & vin skribent, restaurantanmelder, chefredaktør hos Vejle Amts Folkeblad, Jyske Medier og Jysk Fynske Medier. Selvstændig medierådgiver/konsulent.