Netflix har desværre ikke længere de 91 afsnit liggende i hukommelsen, så man må ud på de grå sider eller købe DVD pakken for at se eller gense en af tv-seriens virkelige klassikere. Og det er afgjort anstrengelserne værd, hvis man kan holde gejsten gennem alle seks sæsoner.
Lost er legendarisk, en kultserie, der ligesom Twin Peaks blev fulgt af til lejligheden sammensatte grupper – og den gav for alvor los for et af seriegenrensens værdsatte fænomener: Binge watching, hvor man snupper et afsnit til og endnu et og endnu et…
Det er så let med Lost, fordi handlingen glider videre og elegant fletter sig sammen afsnit for afsnit. Det kunstneriske niveau vil forblive en åben diskussion. Kunst eller sæbeopera, det må man selv afgøre, men det er et faktum at alle tiders mest indviklede handling ikke var tænkt til ende fra starten, men blev tilpasset undervejs, så det til sidst alligevel gik op. Nogenlunde i hvert fald.
Kort fortalt handler Lost om en fly, som styrter ned på en ikke helt øde ø, som ikke blot ligger fysisk langt fra civilisationen, men som også foregår i en delvis fremmed dimension og i en anden tidsskabelon. Handlingen ender med at handle om meget mere end himmel og jord, men undervejs er der masser af interessante sidehistorier og interaktioner mellem et væld af nogenlunde ligestillede hovedpersoner.
Lost perfektionerede spring i tid og handling, så man i brikker og bidder fik lagt mere på de enkelte figurer via tilbageblik og fremtidskig. Det fordrer, at man som seer holder tungen lige i munden, for det bliver stadig sværere at holde fast i, hvor handlingens real time befinder sig. Særdeles underholdende er det og konstrueret, som ingen tv-serie sandsynligvis bliver det siden. Alene af den grund er den værd at se.
Bedømmelse: 8/10
© 2018, Morten Guldberg. All rights reserved.

30 år som journalist, sportsredaktør, mad & vin skribent, restaurantanmelder, chefredaktør hos Vejle Amts Folkeblad, Jyske Medier og Jysk Fynske Medier. Selvstændig medierådgiver/konsulent.